Prefabrik evler hakkında merak edilenler

Son dönemlerde prefabrik evlere olan yoğun talep birçok soruyu da beraberinde getiriyor. İşte prefabrik evler hakkında merak edilenler...

Ekonomik olmaları ve depreme dayanıklılıklarıyla tercih edilen prefabrik evlere olan ilgi her geçen gün artıyor. Prefabrik ev yaptırmak için neler yapmanız gerektiği sorusu zihninizi meşgul ediyorsa prefabrik ev için gerekenlere göz atın.

PREFABRİK EV HER ARSAYA YAPILABİLİR Mİ ?

Prefabrik ev imarlı arsalara yapılır.

RUHSAT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR ?

Ruhsat işlemleri için her bölgenin belediyesinin farklı uygulaması var. Bu yüzden ruhsat işlemleri için gerekli evrakları ilgili belediyeye danışarak öğrenmek gerekiyor. Bu adımdan sonra da basit bir temel betonu dökülür ve ruhsat işlemlerine başvurulur.

YAPI RUHSATI KAÇ KERE ALINIR ?

Yapı ruhsatı yalnızca 1 defaya mahsus veriliyor. Bu sebeple ruhsat alındıktan 5 yıl içinde projenin tamamlanması gerekiyor. 5 yıl sonrasında ise süre uzatılabilir.

FİRMA SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ ?

Prefabrik evi yaptırmadan önce seçilecek firmanın güvenilirliğini ve sunduğu hizmetleri incelemek gerekiyor. Seçici olmak için firmanın showroom'unun gezilmesi gerekiyor.

KONUT KREDİSİ KULLANILIR MI ?

Arsa ve firma mevzularını hallettikten sonra sıra evi yaptırmaya geldi ve bunun için konut kredisi kullanmayı düşünüyorsunuz. Prefabrik ev yaptırmak için konut kredisi veren bankalar var.

EKSTRA MASRAF ÖDENİR Mİ ?

 

Prefabrik evin maliyeti dışında karşılaşılan masraflar ise şöyle; imar izni ve ruhsatlar için ilgili belediyeye ödenmesi gereken miktar var. Bir başka masraf ise su basmanı, zemin betonu dökülmesi işlemi. Bu bedel de betonun yüksekliğine ve işçilik ücretlerine göre değişkenlik gösteriyor. Bir diğer masraf ise ince işçilikte karşınıza çıkıyor. Bunun içine mutfak, banyo takımları, parkeler, zemin döşemeleri vs giriyor. 

2A Prefabrik

Fabrika : Yeşilova Mah. Yeşilova Cad. No:6 Ortahisar / TRABZON
Telefon :+90 462 224 2 224
Merkez : Fatih,Zübeyde Hanım Cd. No:13/E, 61040 Ortahisar / TRABZON
Telefon :+90 462 224 0 224
Artvin Şube: Boğaziçi Mahallesi Yavuz Selim Caddesi No:12 Arhavi ARTVİN
Telefon :+90 466 312 2 555

2A Prefabrik Whatsapp hattı